#Vintage Tips: Hvordan Datere Vintage Levis

levis-horse-logo

Levis denim er noe de fleste av oss har et forhold til, men er du fan av vintage Levis er det et utall forskjellige merkelapper, knapper, nagler og stikninger som forteller deg når plagget ble produsert.  Her er en liten oversikt over de viktigste indikatorene å se etter når du kjøper vintage Levis.

Big E vs Little E

Den røde merkelappen på baklommen er et av Levi’s mest kjente varemerker. Jeans som er produsert før 1971 har bare store hvite bokstaver (LEVI’S) på den røde bakgrunnen, men sammenlikner du denne med den mer moderne varianten er det kun Een som er tydelig annerledes – herav navnet «Big E».  Jeans produsert etter 1971 har liten e (Levi’s). Er du ekstra heldig kommer du over et par jeans uten lapp på baklommen, da er det en mulighet for at disse ble produsert på midten av 30-tallet eller tidligere.

levis_red_tab_small_E Levis_red_tab_big_e

Red Tab vs Orange Tab vs White Tab

Den røde merkelappen er ikonisk, men det betyr ikke at du har funnet fake jeans hvis du kommer over enten orange eller hvite merkelapper. Levi’s produserte jeans med orange merkelapp fra 1969 til 1999 som en del av en litt yngre fashion kolleksjon. Orange Tabs hadde i tillegg en annen lomme konstruksjon, flere beltehemper og færre nagler på lommene. De hvite merkelappene indikerer ofte at plagget var en del av Levi’s for Gals, en damekolleksjon som ble lansert i 1968 og ble faset ut på slutten av 70-tallet. De hvite merkelappene ble også brukt på kordfløyel produkter.

levis_orange_tabLevis_white_tab

Tell på knappene

Sjekk baksiden av knappene, alle Levi’s jeans produsert på midten av 70-tallet og før har kun et enkelt nummer stanset inn, helst 2, 5, 6 eller en W. Jeans produsert etter dette har tre nummer stanset inn, feks 501 eller 555.

vintage_levis_button

Real Rivets

Naglene, eller «rivets» har vært Levi’s varemerke siden begynnelsen og grunnlaget for patentet som ble registrert i 1873. Fra midten av 60-tallet til 80-tallet brukte Levi’s flate sølv nagler med «L.S.&CO-S.F.» stanset inn. Nyere nagler er runde i aluminium eller kobber med sirkel mønster og «L.S.&CO-S.F.» stanset inn.

levis_vintage_rivetLevis_80s_rivet

Small Print

Sjekk vaskeinstruksjonene – Levi’s introduserte først vaskelapper på begynnelsen av 70-tallet. Før dette var vaskeinstruksjonene printet i sort blekk på innsiden av lommene. Fra 1970 til 1985 var lappene hvite med mørkeblå skrift og hadde teksten «Shrinks about 10%.» Fra ca 1985 ble Levi’s logoen introdusert på vaskelappen, og selve lappen fikk rød skrift.

Levis-care-tag-1970-1985levis-care-label-90s

Det finnes flere indikatorer på alder, så mange faktisk at Levi’s har sin egen historiker som kan hjelpe med å datere vintage Levi’s plagg.

Reklamer